Τι είναι Paintless Dent Removal PDR;

Επισκευή βαθουλωμάτων χωρίς βαφή από χαλαζόπτωση γιακούμπ

Επίσης πρέπει να τονίσουμε και κάτι αλλο εξίσου σημαντικό.Οταν αποκαθιστούμε την λακουβα-λακούβες με την μέθοδο PDR το κέρδος ειναι πολλαπλό για τον πελάτη και για το αυτοκίνητο,γιατι η βαφή του εργοστασίου ειναι αναντικατάστατη και αυτο γιατι το ασταρι ψήνεται στους ειδικά διαμορφομενους φουρνουςσε πολύ υψηλές θερμοκρασίες όπως και το χρωμα όπως και το βερνίκι.Με αυτόν τον τρόπο η βαφή λόγο της πολύ υψηλης θερμοκρασίας των φούρνων(που οι συμβατικοί φούρνοι των συνεργείων δεν μπορούν να πετύχουν) το σκληρύνουν και το κάνουν τρομερά ανθεκτικό.

Είναι ο εχθρός της βαφής  κατά κάποιο τρόπο.

Δηλαδή όταν η επιδιόρθωση μιας λακουβας η και περισσότερων απο μια,που έχουμε στο αυτοκίνητο μας αντί να σφυρηλατηθεί να στοκαριστει και κατόπιν να βαφή μπορούμε με την μέθοδο PDR να την εξαφανίσουμε την λακουβα 100% σε απίθανα λιγότερο χρόνο και με άριστη ποιότητα και σαφώς με λιγότερο κόστος.

Με τον ίδιο τρόπο (PDR) μπορούμε να επαναφέρουμε και τις λακούβες που προξενούνται απο χαλαζόπτωση που μπορεί να ειναι δεκάδες η εκατοντάδες.Εκτος απο την τεχνική για την αποκατάσταση απο τις λακούβες σοβαρό ρόλο παίζει και το παθος του τεχνίτη που ειναι άμεσα συνδεδεμένος με τον επαγγελματισμό του. 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Εγγυηση αποτελεσματος

Επισκευή ΧΩΡΙΣ ΒΑΦΗ

Με τα ίδια ειδικά εργαλεία αλλά με διαφορετική φιλοσοφία και τεχνική που εντάσσεται πάλι στο PDR επισκευάζονται και οι λακκούβες που δημιουργούνται από άνοιγμα πόρτας,πτώση αντικειμένων,βανδαλισμούς.

Εφαρμογές της τεχνικής PDR Γίνεται με δύο τρόπους δηλαδή είτε εσωτερικά πιέζοντας την λαμαρίνα με καθαρά εμπειρικό τρόπο και τα κατάλληλα εργαλεία ή εξωτερικά και τραβωντας με ειδικά πιόνια και την κατάλληλη κόλα η και ο Συνδυασμός και των δυο. Σε μερικές περιπτώσεις επιβάλλεται να ξεμονταριστεί το αυτοκίνητο για να μπορέσει να γίνει επισκευή αλλά αυτό απαιτείται συνήθως στα αυτοκίνητα που έχουν υποστεί λακκούβες από χαλαζόπτωση.Στην περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί λακκούβες από χαλαζόπτωση στο αυτοκίνητο οι ασφαλιστικές εταιρείες προτιμούν την επισκευή με την μέθοδο PDR Για προφανείς λόγους. Πρώτον είναι ο χρόνος της επισκευής,δεύτερον η ποιότητα της εργασίας και φυσικά πιο οικονομικά.Με αυτό τον τρόπο και ή ασφαλιστική και ο πελάτης,ο καθένας για το δικό του λόγο ειναι πλήρως ικανοποιημένοι.

Μέθοδοι του PDR

Έχει δύο σκέλη

Δηλαδή δύο τρόπους επισκευής για την επισκευή του βαθούλωματος(λακουβας).Ο ένας τρόπος είναι η πίεση του βαθουλώματος με ειδικά εργαλεία από μέσα προς τα έξω έχοντας τον κατάλληλο φωτισμό για να διευκολύνει τον τεχνίτη στο να επαναφέρει την λαμαρίνα στην αρχική της μορφή χωρίς να επηρεάσει η να «τραυματίσει» το χρωμα με την προυποθεση ότι υπάρχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο. 

Ο δεύτερος τρόπος είναι όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο βαθούλωμα-λακκούβα εσωτερικά όπως παραδείγματος χάριν στις κολώνες του ουρανού ή στις πόρτες(στο επάνω μέρος) όπου η πρόσβαση εσωτερικά είναι από δύσκολη έως αδύνατη τότε χρησιμοποιούμε μια ειδική θερμόκόλα με τους αντίστοιχους αντάπτορες που λειτουργούν ως εξολκείς. 

Δηλαδή το τοποθετούμε στο βαθούλωμα-λακκούβα από την εξωτερική επιφάνεια και το τραβάμε προς τα έξω. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί σε κάθε βαθούλωμα-λακκούβα όσες φορές χρειαστεί μέχρι να έρθει στο σημείο μηδέν δηλαδή στην αρχική μορφή.Σε περίπτωση αυτοκινήτου το οποίο έχει υποστεί ζημιές από χαλαζόπτωση γίνεται ένας συνδυασμός και των δυο μεθόδων οπως επίσης και σε βαθουλώματα από πρόσκρουση μετά από άνοιγμα πόρτας στο πάρκινγκ η από βανδαλισμούς.

Είδοι ζημιών

Η μέθοδος PDR Μπορεί να επιδιόρθωση πλήρως χωρις βαφη ζημιές από χαλαζόπτωση (ανεξάρτητου αριθμό βαθούλωματων-λακκουβών στην λαμαρίνα του αυτοκινήτου)όπως επίσης και από βαθουλώματα-λακκούβες που μπορεί να συμβούν σε χώρους στάθμευσης όπως παραδείγματος χάριν από άνοιγμα πόρτας του παρακείμενου αυτοκινήτου η οποία προσκρούει στο αυτοκίνητο μας η όταν ανοίγουμε την πόρτα μας και προσκρούει σε ένα κολωνακι.

Άλλη μία κατηγορία ζημιών είναι ο βανδαλισμός που δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας.

Σας ενημερώνουμε ότι στο κατάστημα μας κατά την διάρκεια του Lockdown θα μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία στο +30 2310555490

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση.
Με εκτίμηση
PDR TheoPro Γιακούμπ